woensdag 27 februari 2013

Internet International Warning, Abney Associates Review: Scam varning som tillhandahålls

http://www.gobogalusa.com/news/article_937e2ae8-80e9-11e2-84f8-001a4bcf887a.html

En välbekant bluff har återuppstått i Washington Parish, och en Bogalusa bosatt är varning människor inte att falla för den.
Jimmy Underwood sade han nyligen fick ett samtal från en person med utländsk brytning, som berättade för honom hade han vunnit $2,5 miljoner och att någon skulle komma från Lafayette på eftermiddagen att presentera honom med sina vinster.
Dock Underwood var misstänksam och "typ av tänkte att det var en bluff rätt utanför bat," han låter anroparen fortsätta. Underwood gavs ett spårningsnummer, tillgång kodnummer och säkerhet kodnummer och tillsagd att gå till en butik för att få en grön Dot MoneyPack kort och lägga till $1.000 i den. Uppringaren sa utmärkelsen $2,5 miljoner var juridiska, hade godkänts av den federala regeringen, och att alla skatter hade tagits. Han försett Underwood med ett telefonnummer och berättade för honom att kalla det och be om Jimmy White efter han hade kortet.
Underwood var nära en Walgreens, så han gick in och ifyllt manager på telefonsamtalet. Chefen sa att det var en bluff, att den som ringt var sannolikt från Jamaica, och att någon annan hade kommit att rapportera samma sak.
Ungefär 10 minuter senare ringde ringer Underwood igen, frågar varför han inte hade kallas tillbaka. Underwood sa till honom att det var en bluff och att det inte var berättigat. Anroparen försäkrade honom var det inte ett skämt, men Underwood berättade för honom att ge pengar till någon annan.
Jag sa, "Om jag vann pengar, hur kommer jag behöva betala $1,000?" "
Underwood fick veta att han inte skulle verkligen att lägga några pengar, eftersom han skulle få $1000 tillbaka i form av ett presentkort.
När han senare försökte telefonnumret hade han fått för "Jimmy White," samma man svarade.
En annan blivande bedragare kallas Underwood måndag morgon. Anroparen var en kvinna, och hennes accent var tjockare och svårare att förstå. Hon berättade Underwood han hade godkänts för en $9,000 statligt bidrag, men han informerade henne om han inte hade ansökt om något bidrag. Han frågade henne att upprepa saker, och så småningom hon fick förvärras och hängde upp, sade han.
Den gröna pricken hemsida, www.moneypak. com, ger varningar om vilka typer av bedrägerier som Underwood. Bland bedrägeri-förebyggande tips som tillhandahålls är, "Avvisa ett erbjudande där du ombeds att köpa en MoneyPak och dela via e-post eller telefon nummer eller mottagande information."
"Använd inte MoneyPak betala skatter eller avgifter för att få"vinster"i ett utländskt lotteri eller pris främjande," tipsen fortsätter. "Om det inte är en godkänd MoneyPak partner, Använd inte MoneyPak för ett erbjudande där du måste betala innan du får artikeln."1 opmerking: